zondag 31 maart 2019

115. Wintertijd - Zomertijd (2019)

Wordt u ook zo moe van dat klokkengedoe? En als wìj er niet moe van worden, worden de klokken het wel. Ik hoor ze al verzuchten: 'Hadden we maar geen wijzers, dan lieten ze ons met rust!'. Ja, een wereld zonder wijzers, dat lijkt me heerlijk! Alleen nog maar het rustgevend getik der uurwerken!


zondag 24 maart 2019

114. Het (gratis) boekenweekgeschenk (2019)

Alles wat je voor niks kunt krijgen is rommel. Het boekenweekgeschenk is natuurlijk niet voor niks, want je moet eerst een boek kopen, maar dan krijg je het erbij voor niks. Het ís ook niks, dus je wordt niet beduveld. Trouwens, als je het over de duvel hebt...
Maar even serieus: de schrijvers van die geschenken en andere pulp, de zogenaamde hedendaagse literatoren, heb ik allang verruild voor Kafka, Dostojevski, Tolstoj, en Gogol. Nooit spijt van gehad.
De titel van de tekening is: The Devil's Dictionary, een verwijzing naar de schrijver Ambrose Bierce

zondag 17 maart 2019

113. Noodweer (2018)

De afgelopen week is er zo ongeveer een watertoren boven ons dak leeg geregend. De enigen die zich in onze tuin lieten zien, waren de kraaien en de eksters. Net when you dacht, het weer wordt beter, ontstonden er nieuwe buien. Maar ho! Komt al dat inktzwarte spul niet uit de punt van een pen? Komt niet alles uit de punt van een pen? Is het leven geen droom?


zondag 10 maart 2019

112. De Bruine Bol-ster (2019)

Hebt u groene vingers? Probeer uw krachten dan eens op de Bruine Bol-ster (Culiola Fusca), een schattig plantje dat zo'n 3,5 meter hoog kan worden.  Uw moeite wordt beloond met een bruine bol-ster die openbarst en een groen cyclopenkopje onthult. Niet moeders mooiste, maar 't doet geen vlieg kwaad, al is zo'n éénoogje in huis of tuin natuurlijk wel even wennen: het is alsof het jou bespioneert.
Gek trouwens, dat éénogigen meer schijnen te spioneren dan tweeogigen. Big brother en consorten hebben maar één oog. Ik denk, dat de camera met zijn ene lens daar debet aan is..

zondag 3 maart 2019

111. De surfende scheerkwast (2019)

Zondag scheerdag. Vroeger was dat wel even anders, toen moest ik me elke dag scheren, maar na de chemo's en door de medicijnen  is de baardgroei bijna verdwenen. Nu scheer ik me nog maar één of twee keer in de week. Jammer, het is een heerlijk verfissend karweitje waarvan kwast en mes meegenieten. Door water en schuim komen ze tot leven: als in een sprookje van Andersen.