zondag 27 januari 2019

105. Tuinvogelteldag (2019)

Nee, deze zult u vandaag niet tegenkomen in de tuin. Toen de natuur nog jong was, was zij uiteraard ook veel fantasievoller, want fantasie hoort bij de jeugd. In die tijd schiep zij dit creatuur. Nu is zij oud, haar schepsels zijn saai: denk aan de kip, de mus, de ezel. En vergeet vooral niet het saaiste schepsel wat er op twee benen rondloopt: de mens.
Toch zijn de vogels mijn vrienden. Ik strooi dagelijks een lekker maaltje voor hen uit, dus niet alleen vandaag.

3 opmerkingen:

  1. Alsof de vogels wísten dat ze geteld gingen worden; ze bleven wég! Of zou het door de regen komen? Ik telde slechts 1 tortelduifje, 1 merel, 3 kauwen en 2 eksters. Met mooi weer zagen we vorig jaar zomer wel 20 duifjes op ons dak wachten op "zaadman". Ze riepen soms ook wel: "zaadman, zaadman, je bent te láát man!" als Frank eens een kwartiertje later kwam dan gewoonlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke morgen zitten we samen bij het ontbijt te kijken naar het gedrag van die gevederde gasten. Het zou mooi zijn, als we dat nog heel lang konden doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natúúr- lijk kunnen we dat!!!!!! Ik verzorg de pinda's en het brood, jij het zaad. Tegenwoordig ook meeuwen erbij, die al op ons dak zitten te wachten om 8 uur.

    BeantwoordenVerwijderen