zondag 29 juli 2018

75. Don't look back (2018)

Het weer doet vreemde dingen. In je eigen achtertuin wordt het plotseling 43°C. In het rijk der gnomen kunnen bij een stevige bries plotseling hele huizen ontworteld raken en het luchtruim kiezen. En als je dan, zoals een kobold, het hoofd 180 graaien kunt draaien, is dat best wel schrikken. Don't look back!


dinsdag 24 juli 2018

74. Haileys alphabet, letter Ff (2018)

Look, Hailey, at that fly,
He's drawing figures in the sky.
Look, Hailey, at that fish,
To grab that fly is his greatest wish!

How many words do you see Hailey beginning with the letter F? I think, there are about three words, but may be you can see more.


vrijdag 20 juli 2018

73. De Maanvreter (2018)

Uren voordat u uw eerste café noir drinkt, nuttigt hij zijn croissant, een knapperig halfmaantje. Het verlicht zijn schemerige en eenzame pad. De maanvreter is een ongelukkig wezen. Hij schrijft sonnetten. Hij lijdt aan slapeloosheid en verdriet. Soms kom je hem tegen, hij verontschuldigt zich dan en keert huiswaarts.


vrijdag 13 juli 2018

72. Encre noir (2018)

Net als koffie, mijn favotiete drank, heeft inkt in de regel een kleuraanduiding. De gebruikte inkt voor deze tekening is zwart. Dat is niet altijd zo, want veel tekeningen maak ik met bruine inkt. Daar heb ik geen speciale reden voor, behalve dan dat bruine inkt beter te reproduceren is in full color en rgb-systemen. Tja, wat valt er verder nog te zeggen over deze prent? De taal verbergt veel tekeningen!


vrijdag 6 juli 2018

71. De Lichtslang (2017)

In mijn vorige post komt de gloeilamp weer 's voor. Ik hou van die dingen! Al eerder maakte ik er een tekening over (zie de post van 1 september 2017), In deze prent wordt het ding gevoed door een slang. Het wezen dat zo vertrouwd is met de aardse duisternis geeft hier licht.
Overigens, hoe oud kan een lamp worden? Er schijnt in Amerika een lamp te zijn die nog nooit vervangen is. Hij brandt al meer dan 100 jaar, en in mijn eigen huis is een lamp die al bijna twintig jaar onafgebroken brandt. Een wonder! Ja, de dingen schijnen soms te leven, onze tuinpoort zegt bijvoorbeeld zachtjes 'spekkoek' bij het sluiten. In Japan krijgen dingen die meer dan 100 jaar leven een ziel toebedeeld, geloof ik.