woensdag 26 juli 2017

Kk — Kabouter, Kurk, Kurkentrekker (2016)

Haileys alfabet, letter K. Hallo Hailey, deze kabouter woont in een fles. De kurk zit er stevig op. Kijk, daar ligt een kurkentrekker! Maar heeft dat kereltje daar nou iets aan? Groetjes van opa!

donderdag 20 juli 2017

De droom van de ornitholoog 2 (2017)

Zo'n wetenschapper heeft soms vreemde dromen. Maar misschien probeerde hij gewoon nou 's niet over vogels te dromen. Helemaal gelukt is dat niet. Jammer?


woensdag 12 juli 2017

De oude mijn (2017)

Sinds ik op mijn 12e jaar Jules Vernes Naar het middelpunt der aarde heb gelezen, word ik geboeid door het onderaardse. Ook het besef van eigen sterfelijkheid richt je fantasie omlaag, naar dat wat ligt verborgen onder het aardoppervlak. Wat leeft er in dat ondergrondse rijk, waarvan je eenmaal deel zult zijn? Een oude, buiten werk gestelde mijn lijkt een verslindende moloch. Of is dat maar een beeld dat in het onderbewustzijn is ontstaan?


donderdag 6 juli 2017

Der Kübelreiter (2017)

Een illustratie bij een verhaal van Kafka beschouw ik als een hommage aan deze grote schrijver. Nooit heeft een tekst zo'n indruk op mij gemaakt als zijn novelle Die Verwandlung. Het verhaal Der Kübelreiter (De ruiter op de kolenkit), dat hier verbeeld is, is honderd jaar geleden geschreven, maar wat mij betreft nog maar een dag oud. Prachtig!

zondag 2 juli 2017

De aantasting (2017)

Wellicht roept dit wezen enig medelijden bij u op. Dat een fantasiewezen met een niet reële kwaal een echte emotie zoals medelijden kan oproepen is raadselachtig. Mijn dochter Didi, alias Tasia Wraithwaever (onder die naam kunt u haar prachtige portretten bewonderen op Instagram), plaatste een plantje op mijn tablet dat gaat zieltogen als het te weinig water krijgt. Uit medelijden geef ik het telkens een flinke shot (digitaal) H2O. Het wezentje bestaat niet, maar mijn emotie is echt.
Fantasiewezens die echte emoties oproepen: raadselachtig! Maar ook gevaarlijk. Denk aan goden die soms aan waanzin grenzende hartstochten oproepen zoals berouw, schuldbesef, strijdlust...