zondag 30 april 2023

355. Piranha's

Tussen al het droef stemmende nieuws van tegenwoordig, vind je gelukkig ook positieve berichten. Zo gaat het bijvoorbeeld goed met de Piranha's van Orange Pekoe. Na tientallen jaren is hun populatie in het Grote Meer van Orange Pekoe eindelijk weer eens flink toegenomen. Zou dat te danken zijn aan het feit, dat ze tegenwoordig niet meer als hoed gebruikt worden? Uw blogger bezit zo'n hoed. Ik moet zeggen, hij zit heel prettig, het leer is strak en zeer sterk, en er kunnen veel spulletjes in opgeborgen worden. Een kwaliteitsproduct!

zaterdag 22 april 2023

354. Geld in de kas

Afgezien van de impertinentie dat ze regelmatig hun medemensen aan het kruis spijkerden, hadden de oude Romeinen nog wel meer bijzondere gewoontes. In hun visie was sterven bijvoorbeeld een overtocht maken over de doodsrivier de Styx. Daarvoor moest je betalen, en, heel handig, gaven ze de doden daarom wat muntgeld mee in de kas, de oogkas welteverstaan. Wat blonk dat goud toch warm in die kille schedeltjes!

vrijdag 7 april 2023

353. Genezen!

Nou ja, genezen... Opgelapt is een betere term. Als je kanker hebt, zorg dan dat je geen virusinfectie krijgt. Dat kan je eindje worden. Helaas kreeg ik in maart zo'n ongewenste gast te logeren. Inmiddels ben ik hem kwijt, inclusief de dreigende longontsteking. Die wederopstanding gaat dit jaar weer helemaal lukken!

zaterdag 1 april 2023

352. Nestje

De dichter waant zich veilig in zijn nestje van dakpannen en schrijft verzen over de onsterfelijke ziel. Nog steeds brandt zijn vlam, maar het wordt al licht. Dit is het uur van de wilde jager. Snel, waar is mijn vlakgom!