vrijdag 29 april 2022

300. De maanreis (30)

De reis van Manus mag dan eindeloos zijn, dit verhaal is het niet. Maar het is nog niet af! Er moet nog veel aan geschaafd worden, getekend en geschreven. Al met al nog wel een paar maanden werk. En misschien wordt het dan nog eens een echt kinderboek, een uitgave al dan niet in eigen beheer. Een grafisch ontwerper is al gevonden.

woensdag 27 april 2022

299. De maanreis (29)

Manus heeft niet echt een woonplaats, want hij is altijd onderweg. Soms slaapt hij even in, in een hoekje achter een wolk. Maar zijn favoriete plekje is de knusse ruïne van Lu, Na en Di, de drie wijze uiltjes. Daar rust hij uit van zijn reis zonder einde. Ook nu blijft hij daar eventjes hangen. Wat zijn de wolken hier toch zacht!

zaterdag 23 april 2022

298. De maanreis (28)

Maar amper is meneer Vincent met het schilderen klaar, of Manus moet verder. Aan het werk dus weer! Hij is natuurlijk niet de enige die werkt. De jongens van de ExpresPost bijvoorbeeld moeten ervoor zorgen, dat belangrijke stukken worden besteld. Meestal gebruiken ze de spoorrails, en Manus laat de rails een beetje glimmen in het donker. De koeriers van Par Escargot hebben nog nooit een brief verloren. De envelop zit aan hun handen vastgekleefd met onzichtbaar slijm.

zondag 10 april 2022

297. De maanreis (27)

Meneer Vincent is superblij! Hij wil het cadeau meteen proberen door een portret van Manus te schilderen. Samen gaan ze naar het stadje. Manus klimt naar z'n plekje aan de nachthemel, en Vincent begint meteen te kwasten. Postbode Roulin komt ook ff kijken, en krijgt een likkie mee. Als Vincent even een fles vin rouge gaat scoren, kunnen we een blik werpen op het nieuwe doek. Ja, het wordt al wat!

dinsdag 5 april 2022

296. De maanreis (26)

Volgens de enigszins lompe tijdrekening der mensen is meneer Vincent onlangs jarig geweest. Manus komt dus niet met lege handen, maar houdt een presentje  gereed. 'Is deze stoel vrij?', grapt hij, terwijl hij door het raam naar binnen zweeft. 'Ga zitten, vriend', zegt meneer Vincent, 'heb je blommen meegenomen?'. 'Nee dat niet, maar je kunt er wel blommen mee maken', zegt Manus. Nu mag Vincent zijn cadeautje uitpakken. Wat een verrassing! Het is een kwast met haar van manenstralen. Met zo'n kwast kun je het mooiste geel van het heelal schilderen.