dinsdag 30 november 2021

275. Haileys alphabet, letter Tt

Hi Hailey!

Toetoet! There goes a T-Ford! It sounds like the Titanic! But do you recognize that huge animal? Perhaps it's a T-rex! And do you see another T-shape in the picture?


zondag 28 november 2021

274. Haileys alphabet, letter Ss

Hi Hailey,

Do you remember we designed a nice scarecrow? I hope, you will like this one too. Look, a crow is snapping his hat! Never mind! This guy is always very cool!

zondag 21 november 2021

273. Vaccin

In blog 85 had ik het al eens over de Gaper, het gevelornament van een hoofd, meestal bedoeld om een apotheek mee aan te duiden. Zo'n hoofd met een pilletje op de tong is symbolisch voor het gebruik van medicijnen. En wie medicijnen gebruikt is vaak blind voor de gevolgen ervan, zoals ik in dit schetsje laat zien... Na zes chemokuren en diverse injecties kan ik daarover meepraten. Maar beter de gok te nemen en het middel uitproberen dan ziektes een kans te geven en je lichaam laten uitwonen door een tumor of een virus. Ja, u begrijpt het goed, dit is een pleidooi voor vaccineren. Van mijn chemo's of injecties heb ik nooit spijt gehad.

zondag 14 november 2021

272. De kobold K.

365 jaren bracht de kobold K. door in een zandglas als een gevangene van Chronos, de god van de tijd. Gedurende 300 jaar onderzocht hij minitieus zijn glazen cel. Hij vond een zandkorrel. Hij sleep deze zandkorrel tot hij zo scherp was als een scheermes. Dat duurde 50 jaar. In 15 jaar sneed hij zijn boeien door. In 5 seconden ontsnapte hij.

zaterdag 6 november 2021

271. Allerzielen

Afgelopen week was het Allerzielen, de herdenking der gestorvenen. Dat feest wordt bij de kobolden uitbundig gevierd. Ze vliegen heen en weer, eten overal van alles en nog wat, en als toetje nog wat slakken en vliegenzwammen, en lachen zich suf om griezelige grappen. De doden zelf doen natuurlijk helemaal niks, maar requiescunt in pace.