zondag 27 juni 2021

250. De maanreis (5)

Indringende beelden! Het slaapzand van Klaas Vaak bevat een groot aantal minder frisse types. Natuurlijk, gekke Goya de vleermuis is ook van de partij maar die is onnozel. Gevaarlijk zijn die andere gasten die als zandkorrels vermomd in onze ogen vallen en voor boze dromen zorgen, nachtmerries die je niet snel vergeet.

maandag 21 juni 2021

249. De maanreis (4)

Isegrien de weerwolf zit op z'n huilsteen te wachten. Ja, daar is de maan, dus janken maar. Hij is er helemaal klaar voor. Dat vervelende slaapzand van Klaas Vaak veegt-ie gewoon uit z'n ogen. Het dwarrelt op de grond. Weg ermee! Heb je wel 's gezien hoe die korrels eruitzien? Kijk dan maar naar het volgende plaatje. Niet schrikken, vriend!

donderdag 17 juni 2021

248. De maanreis (3)

Helaas kan de maan niet lang op één plek blijven. Hij móet verder. En je moet wel een flinke vent zijn om de maan een paar seconden vast te houden. Deze gast speelt het klaar. Altijd als de maan op z'n route langs komt, houdt hij die gele bol even tegen. Gewoon voor de fun. Het is een ent, een vriend van de maan.
Maar eh... een ent? Jazeker, een ent, een levend wezen, half boom, half mens. 

zondag 13 juni 2021

247. De maanreis (2)

Het is de laatste tijd een rommeltje met die zandkorrels van Klaas Vaak. Meneer Vaak wordt oud. De hoeveelheid zand voor een hele stad komt terecht op een klein dorpje, en de hoeveelheid voor een dorpje komt terecht op een grote stad, waardoor de mensen 's nachts wakker blijven. En in die dorpjes liggen ze overdag te maffen! En dus besluit de maan meneer Vaak maar eens te helpen.

zondag 6 juni 2021

246. De maanreis (1)

Hoofdstuk 1 
Dit is het verhaal van een maanreis. "Ken ik al", zeg jij, "ze gingen naar de maan en vonden niks". Mis. Dit verhaal gaat over de reis die de maan zélf maakt. 's Avonds, en in de winter al 's middags, als de zon de laatste wolken rood kleurt, wordt de maan wakker en begint zachtjes te schijnen. Waar zal hij vandaag eens opgaan? Bij het gesticht? Het moeras? Nee, niet bij het moeras. Misschien moest hij maar beginnen met meneer Vaak te helpen.