donderdag 30 januari 2020

165. Flappen van Orange Pekoe (2020)

In deze en de vorige post staan de biljetten afgebeeld van 5 en 25 Opi, de valuta van Orange Pekoe. Op het biljet van 5 zien we het kleine, smakelijke Zeeduiveltje. Uit zijn staart wordt trouwens een zeer bruikbare inkt gewonnen.  Op het biljet van 25 zien we het statussymbool van Orange pekoe: een hoed vervaardigd van de Bladvis. 

164. Flappen van Orange Pekoe (2020)

Geen betere methode om een land te leren kennen dan het bestuderen van de nationale valuta. In het geval van Orange Pekoe gaat dat een beetje lastig, want de valuta mag niet worden uitgevoerd of gefotografeerd. Dus zit er niets anders op dan kopiëren met de tekenpen. Bijgaand het het biljet van 5 Opi (Opi = Orange Pekoe Index). Zie ook de volgende post voor meer uitleg.

donderdag 23 januari 2020

163. Letter Bb (2019)

De letter Bb van Haileys alphabet gaat samen met de Aa naar mijn kleindochter in Ierland. Ik heb een groot deel van het alfabet opnieuw getekend, zodat de achterzijde van de kaarten nu geheel engelstalig is. Intussen, de tijd gaat voorbij, mijn kleinkind wordt ouder, haar grootouders ook. Wij kunnen nooit eens zomaar met haar spelen. En op een dag zijn wij er niet meer. Maar goed, ik kan in elk geval iets voor haar maken.

De tekst op de achterzijde luidt:
Hello Hailey,
Did you know, bananas are fond of reading books. Look at this one. He is smiling because the story is so funny. When you have learnt the alphabet, you can read books too. It's magic!
Greetings, opi

maandag 20 januari 2020

162. Letter Aa (2019)

Dit blikje stuur ik binnenkort naar mijn kleindochter in Ierland. Het bevat één of twee letters van het alfabet. Zij gaat dit jaar naar de 'grote school' en begint dan een leerproces van, pak 'm beet, 16 jaar! Maar van mij krijgt ze iedere maand een of twee letters als extra steuntje bij het leren lezen. 

De tekst op de achterzijde luidt:
Hello Hailey,
Do you see that acrobat, training with an apple? Well, this cards are meant for training too. Training the alphabet for clever children like you!
I hope you will like them!
Greetings, opi

woensdag 8 januari 2020

161. Time (2019, 2020)

Rond de jaarwisseling staat men stil bij het fenomeen tijd en het voortgaan daarvan. Tijd is ongrijpbaar, maar laat toch sporen na. Een paradox waarmee de mens moet leven. Op de achterkant van deze ongewone pendule lezen wij:

De pendule die hier snort,
jaagt dag en nacht de uren vort.
Zij wordt niet moe. Maar gij?
Bedenk, uw leven is maar kort.