woensdag 31 juli 2019

135. Haileys alphabet, letter T (2019)

Hello Hailey, how many tails do you tell in this picture? One? Two? Three? The right answer is two, I think, but you will never know. Greetings, opi


zondag 28 juli 2019

134. Het rendez-vous (2019)

De liefde is niet blind, maar visionair. Zij ziet de schoonheid in wat wij als lelijkheid ervaren. Het mooie daarvan is, dat iedereen verliefd kan worden op iedereen. Een liefhebber van het vrouwelijk schoon, kan verliefd worden op een kobold, een melaatse dwerg kan verliefd worden op een zwarte aardappel. Stel u een romantisch rendez-vous voor tussen twee van zulke wezens. Hun schuchter verlangen naar elkaar. Zeg eens eerlijk, bent u daar niet een beetje jalours op?


zondag 21 juli 2019

133. De vishoed (2019)

Wil je in Orange Pekoe enige status verwerven (en dat houdt bijvoorbeeld in, dat je de keizer op 300 meter mag naderen), dan moet je beschikken over ten minste één vishoed. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar alle even kostbaar. Het hier getoonde type is een instapmodel, en kost verscheidene maandsalarissen. Maar dan heb je ook wat.


zondag 14 juli 2019

132. De oorvlinder (2019)

In de rubriek Monstra diversa presenteren wij vandaag de oorvlinder. Hij zou natuurlijk evengoed oogvlinder kunnen heten, want hij heeft van beide zintuigen wel iets. En net zo goed als deze vlinder maar wat heen en weer fladdert op zoek naar voedsel en kleurtjes, zo fladderen onze zintuigen maar wat heen en weer. Tja, eens is het gedaan met dat gefladder. Het oog breekt, het oor suist, de duisternis treedt in.


zondag 7 juli 2019

131. Haileys alphabet, letter P (2019)

Hallo Hailey, in potloodland regent het potloodpunten en dat doet pijn. Daarom hebben de bewoners allemaal een paarse paraplu, en een puntmuts. Gelukkig wonen wij daar niet. Our raindrops are pretty soft!
Greetings, opi