zaterdag 29 december 2018

100. Orange Pekoe, plaatje 10 (2018)

De 12-harigen, die ik in de vorige post noemde, is een volk van kustbewoners in het noorden van OP. Zij heben maar twaalf (zeer dikke en stevige) haren. Ze verven ze meestal in verschillende kleuren. Mogen de komende 12 maanden, oftewel het nieuwe jaar, voor u even kleurrijk zijn als het kapsel van dit kunstzinnige volk!


zondag 23 december 2018

99. Orange Pekoe, plaatje 9 (2018)

Maar niet alleen in het bewerken en beschilderen van rotsen, ook in het ontwerpen van tegels komt de handvaardigheid van de bewoners van OP tot uiting. Zie hier een voorbeeld in een stadje van de 12-harigen, een kunstzinnig volk in het noorden van OP, de afbeelding van een 12-harige en de Dood. Het curieuze is dat zij voor hun tegels dezelfde kleurstoffen gebruiken als bij ons werden gebruikt in vroegere eeuwen.
De ene keer staat in dit ontwerp de Dood onderop, de andere keer bovenaan.


zondag 16 december 2018

98. Orange Pekoe, plaatje 8 (2018)

De bewoners van Orange Pekoe zijn befaamd om het bewerken en beschilderen van rotsen. Het 3 koppen punt is daar een mooi voorbeeld van: levensechte koppen van reuzen, verwijzend naar de legende van Pot Lood (vermoedelijk niet diens echte naam, maar T. Pot en R. Urquell zijn onbereikbaar voor verdere info). Het schijnt dat de held 3 raadsels moest oplossen door een getal, een ding en een dier te noemen. Ja, OP is een land vol mysterieën. 


zaterdag 8 december 2018

97. Orange Pekoe, plaatje 7 (2018)

T. Pot, onze gids in OP, vertelt: 'De koningin van Darjeeling was de mooiste vrouw op aarde. De dwerg Lapsang roofde haar spiegel. Hij meende dat hij, door daarin te kijken, even mooi zou worden als zij. Maar hij zag slechts inktzwarte duisternis, een duisternis die hem beledigde. Woedend smeet hij de spiegel tegen de rotsen van Orange Pekoe aan stukken. Uit de scherven, die hatelijk en duister glinsterden, ontstonden de pekpoelen rondom de stad Koe. Wie lang naar de pekpoelen staart, ziet Lapsang, starend in een scherf, hopend nog iets van zijn beledigde schoonheid terug te zien...'


zondag 2 december 2018

96. Orange Pekoe, plaatje 6 (2018)

T. Pot, de nationale gids van OP, legt uit: hoe bereist men Orange Pekoe? Oftewel hoe bereist men een wonderland? In een Wonderland is alles mogelijk, dat is logisch als koek. Vervoermiddelen die de zwaartekracht tarten zijn er dus net zo gewoon als bij u thuis de tram. Wel even oppassen om niet te vallen. Wat voor de mensen en dingen van OP geldt, geldt nog niet voor de toeristen! Houdt u goed vast!