woensdag 28 maart 2018

De sik moet waaien (2018)

Bizarre levensvormen hebben bizarre gewoontes; dat geldt voor u, dat geldt voor mij, dat geldt ook voor het volk der gnomen, dubbelgnomen en kobolden. Gewoonlijk dragen zij hun sik netjes opgerold tot een knoedeltje, maar soms, meestal met volle maan, gaat-ie helemaal los. Onder het motto 'de sik moet waaien', krijgt het groeisel een kwartier lang de ruimte. Daarna keren zij, geestelijk en lichamelijk verkwikt, huis— of holwaarts.

zondag 18 maart 2018

Snipperdans (2018)

Je zult maar afstammen van een fabeldier, zoals deze twee gnomen van een eenhoorn. Ben je verplicht je te laten vangen door een maagd, terwijl je liever papiertjes gaat prikken in het park. Nee, een echte kobold doet z'n eigen ding en viert z'n feestje. 



zaterdag 17 maart 2018

Een blik op het nieuws (2018)

Waarom zou een blinde zichzelf het genot ontzeggen van de krant? Elke rubriek geurt anders, elke pagina knispert op zijn eigen manier. En als het nieuws geconsumeerd is, wacht daar een heerlijk toetje. Bon appetit!


zaterdag 10 maart 2018

Van Aa tot Zz (2017, 2018)


Begin en einde, alfa en omega, van het kleine alfabet voor Hailey zijn gereed. Een aantal letters moet nog gemaakt worden, een aantal letters moet overnieuw en nog weer een aantal letters moet qua taal worden aangepast. Want het meiske leert in rap tempo Iers, Engels dus, en, u raadt het al, het Nederlands komt op de tweede plaats. Never mind! Ik spreek haar binnenkort.
De trefwoorden bij het bovenste plaatje zijn: "Adem, Alpino, Arm"; bij het onderste plaatje: "Zee, Zeebonk, Zeil, Zwaan, Zwart".


zondag 4 maart 2018

De oude dichter (2018)

Ach maan! Als alle inkt, die de dichters aan jou gespendeerd hebben, werd uitgesmeerd over jouw oppervlak was je niet blank meer maar zwart. In het hier afgebeelde vers ben je trouwens geel, zie ik. En de maan die ik vannacht aan de hemel zag, was bijna oranje. Soms ben je groen, zeggen ze, of bloedrood. Je bent de kameleon onder de hemellichamen. En ook je vorm wisselt telkens. I love you!