zaterdag 27 januari 2018

Balanceren kun je leren (2017)

In alle kunsten gaat het maar om één ding: het vinden van het juiste evenwicht. Evenwicht van de contrasten, van donker en licht, rust en beweging &tc. Wie dat evenwicht verliest, valt onherroepelijk. En alleen de zeer grote kunstenaars vallen recht omhoog.


zaterdag 20 januari 2018

De typograaf (2018)

De typografie vormde een gewichtig onderdeel van de scholing tot grafisch ontwerper. Nog altijd draag ik haar een zeer warm hart toe. Ik heb destijds maandenlang gespaard om het standaardwerk van Kapr en Schiller te kopen: Gestalt und Funktion der Typographie. Lieden die een Futura niet kunnen onderdscheiden van een Gill beschouw ik als lui aan wie een steekje los is. En wie een symmetrische typografie combineert met asymmetrisch zetsel, spoort niet. Ik ben, kortom, een vakidioot.
Deze tekening heb ik op 10 juni 2021 cadeau gedaan aan een vroegere opdrachtgever bij wijze van dank voor de prima samenwerking.


zondag 14 januari 2018

De paaldanser (2017)

Deze luchtkobold is nogal gecharmeerd van zijn rode veer. Luchtkobolds zijn ijl en ijdel, zo ijdel dat ze vaak een spiegelscherf bij zch dragen om hun selfie te bekijken. Wij mensen zijn in vele opzichten hun verre nazaten.


zondag 7 januari 2018

Oog op een steeltje (2017)

Wederom een voorbeeld van het gegeven dat in de taal veel mooie tekeningen verborgen zitten.  'Ogen op steeltjes', zegt men wel, als iemand erg verbaasd kijkt. Hoe zou dat eruit zien, zo'n oog op een steeltje. Die vraag kun je best beantwoorden met een tekening.


maandag 1 januari 2018

Het nieuwe jaar (2017)

Beste bezoeker, ik wens je een gelukkig en gezond 2018.
Traditioneel werd bij ons thuis tijdens de jaarwisseling een schotel koude vis genuttigd, vandaar dat ik het eten van vis nog altijd associeer met oud en nieuw.