dinsdag 26 september 2017

Mierzoet is hun liefde (2017)

Je bent een aardkobold. Je bent jong & je wilt wat. Maar voor wat hoort wat. Is een vette mier geen delicatesse? Nou dan! Je wijffie zal blij zijn met zo'n houtskool-zwart presentje! En dan... mierzoet smaakt de liefde!


donderdag 14 september 2017

Bb — Banaan, Bladzij, Boek, Bril, Bureau (2017)

Letterkaart uit Haileys tweetalige alfabet. De tekst op de achterzijde luidt: Waarom zijn de bananen krom? Ze lezen graag, daarom buigen ze voorover! Maar zie je op het plaatje nog andere Nederlandse woorden die met een B beginnen, Hailey? Groetjes van opa!


zaterdag 9 september 2017

De kleinste hoofdstad ter wereld (2017)

 
In de taal zitten veel mooie tekeningen verborgen. Door bekende woorden net iets anders te interpreteren kom je ze op het spoor: dus Hoofdstad, Maanzaad (zie de tekening van 25 juni 2017), of bijvoorbeeld Kamerplant: een plant waaran geen bloemen hangen, maar kleine kamertjes. Zo'n plant verandert in een poppenhuis! Laat je fantasie werken, en de wereld wordt nieuw en boeiend!
De afgebeelde tekening is met de hand ingekleurd.


woensdag 6 september 2017

Het elixer (2017)

Stel, je kunt een vogel worden (een buizerd, een raaf) door het slikken van een eetlepel elixer. En stel, dat je dat gedaan hebt. Zul je dan niet eerst een beklemming voelen, wanneer het blijkt te werken? Nu is je menselijk bestaan voorgoed voorbij, je bent vogelvrij! Maar zou dan niet ook, vervolgens, een geluksgevoel zich van je meester maken? Je kunt de aarde verlaten wanner je wilt! Die twee momenten, de beklemming en het geluksgevoel, zie je in deze tekening verbeeld.


vrijdag 1 september 2017

Duivel en peer (2017)

De kunst heeft evenveel te danken aan de duivel als aan God. Denk maar aan de fascinerende doeken van Jeroen Bosch of de grandioze poëzie van Dante en John Milton. En in één opzicht komen de duivel en God ook met elkaar overeen: hun technische ontwikkeling heeft ongeveer het niveau van het boek Genesis. Je kunt je dus voorstellen dat een gloeilamp in hun ogen een godswonder is.