donderdag 25 mei 2017

de Tripodo (2016)

Ïn een klein schetsboek, duodecimo-formaat (ongeveer de grootte van een smartphone), teken ik de Monstra diversa. Dit is nummer zes van de serie. Ofschoon ik graag met potlood teken, is voor kleinere vlakken de pen het meest geschikte instrument.

vrijdag 19 mei 2017

Hh — Hoed, Heren, Heuvels, Herfst (2016)

Op de eerste verjaardag van mijn kleindochter in Ierland zond ik haar deze kaart met bijpassende envelop: Hoed, Heren, Heuvels, Herfst. Het alfabet is tweetalig, in het Engels en in het Nederlands. Elke letter is getekend op briefkaartformaat (10 x 15 cm.).


dinsdag 16 mei 2017

De Serenade 1 (2017)

Het gehoor geniet. Maar waar zijn de muzikanten? Ach, misschien klinkt gedroomde muziek wel het allermooiste...

maandag 15 mei 2017

Gargantua en Pantagruel (2017)


Mij fascineert de overgang tussen het organische en anorganische, de metamorfose van het levenloze naar het levende of vice versa. Ik ben een groot bewonderaar van de Romeinse dichter Ovidius, die een compleet dichtwerk van duizenden verzen aan dergelijke thema's heeft gewijd.
De titel is ontleend aan de twee reuzen uit het werk van Rabelais. 

zondag 14 mei 2017

Voorstudie voor de letter O uit Haileys alfabet (2016)

Het is ongeveer een jaar geleden, dat ik hoorde dat ik uitgezaaide prostaatkanker heb. Niettemin is het afgelopen jaar één van de meest gelukkige jaren geweest van mijn leven. Heb veel getekend, met pen en potlood zoals vroeger in mijn academie-tijd. Eén van mijn projecten was/is het alfabet voor Hailey, mijn achttien maanden oude kleindochter  in Ierland. Er zijn inmiddels dertien letters gereed, afwisselend met Engelse en Nederlandse tekst.